Biztonságos vásárlás

Ez a honlap soha nem vesz részt semmiféle tranzakcióban, nem kezeli a kifizetéseket, a szállítást, nem nyújt garanciát az ügyletre, nem nyújt zálogszolgáltatást. Valamint nem áll módunkban ellenőrizni a a feladott hirdetések valóságát és hitelesíteni az eladót. A következő tanácsok semmit sem garantálnak, de segíthetnek csökkenteni a kockázatot.


A legfontosabb, hogy mindig kereskedjen óvatosan és körültekintően. Ne hagyja magát becsapni!

Ha csalóba botlik, feltétlenül jelentse nekünk! Ha már késő, akkor is tegyen rendőrségi feljelentést. A tettesek könnyen azonosíthatóak, és szinte biztosan kézre kerülnek.

 

Soha ne utaljon előre! Akkor se, ha az eladó megadja személyes adait, elérhetőségét vagy bankszámlaszámát, hiszen ez semmire se garancia.

 

Minden adásvételt igyekezzen személyesen intézni, amennyiben ez lehetséges. Lehetőleg nyilvános helyen, ahol nagy a forgalom.

 

Igyekezzen csak a legszükségesebb információkat kiadni magáról az adásvételhez!

 

Amennyiben bizonytalan a termékkel kapcsolatban, mindig előre tisztázza le azt az eladóval. Ha az eladó mélyen a piaci ár alatt hirdet, mindig kérdezzen rá az okára.

 

Ha az eladó képet mellékel hirdetéséhez, mindig tisztázza le vele, hogy a képen a konkrét termék szerepel, vagy csak illusztrációnak töltötte fel az eladó.

 

Mindig ellenőrizze le, hogy a termék teljesen megegyezik-e a hirdetett termékkel, működik-e, és sérülésmentes-e!

 

Ha valaki szolgáltatást hirdet, mindig kérjen tőle referenciát és ellenőrizze is le azokat.


Ha valaki munkát hirdet és előre pénzt kér ezért, akkor ne fogadja el!


Ha valaki jól jövedelmező munkát ígér, akkor ellenőrizze a megadott elérhetőségeket! Minden cégnek van székhelye, honlapja, nevesített képviselői, akik rendelkeznek saját céges telefonszámmal és e-mail címmel. Amennyiben a hirdetésben csak egy nevet lát (ami kitalált is lehet) és egy ingyenes e-mail címet, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy mennyire lehet komoly az állítólagos cég és az ajánlata. Komoly cég nem hirdet névtelenül.